Reiniging huid

Reiniging
Ik raad altijd aan om elke avond je huid te reinigen, ’s ochtends kan je overslaan. Je huid maakt elke dag talg en zweet aan, bovendien hangen er vrije radicalen in de lucht die onze huid verouderen. Ook heb je in de stad te maken met uitlaatgassen en ander vuil. Al het vuil verwijder je het liefste van je huid. Tijdens je slaap vernieuwd je huid en is je huid ook niet vervuild dus een reiniging in de ochtend hoeft niet. Je huid te vaak reinigen zorgt juist voor een verslechterde huidbarrière en een droge huid, ook door het kalk in het leidingwater. Als je een crème aanbrengt over een vervuilde huid, werkt je crème niet en je sluis je het vuil de huid in.

Verschillende reinigingsproducten
Gel/foam/mousse reiniging
Crème reiniging
Micellaire reiniging

Welke reiniging voor jouw huidtype 
Normale huid; elke reiniging is mogelijk, gel cleanser of cream cleanser is allebei mogelijk.
Gecombineerde huid; gebruik een gel of cream cleanser, voel waar jij het meeste behoefte aan hebt.
Vette huid; gebruik de gel cleanser om het overtollige vet op te lossen.
Droge huid; gebruik een cream cleanser op een watje om zo de huid niet uit te drogen.

Hoe reinig je je huid?
Wassen: Als je je huid ’s avonds het liefste wast dan maak je je huid licht vochtig en breng je één a twee pompjes reiniging aan in je handpalm. Breng de reiniging aan en maak ronddraaiende bewegingen over je gezicht. Was je gezicht daarna met water en dep je huid droog met een handdoek.
Watjes: Pak één a twee (wasbare) watjes, maak deze nat met lauw water en breng een pompje reiniging daarop aan. Vouw het watje dubbel om zo de reiniging te verdelen over het watje. Haal het watje over gezicht en draai daarna de schone kant van het watje om en haal dit over je gezicht.
Ogen: Gebruik een nat watje en oogmake-up remover, verdeel dit over het watje en reinig zachtjes de ogen. Je kan ook tijdens het douchen één pompje reiniging op je vingertoppen aanbrengen, dit door je wimpers masseren en eraf wassen met water.

Welke reinigingsproducten verkopen wij?
Esse Gel Cleanser
Esse Cream Cleanser
Esse Refining Cleanser
Esse Sensitive Cleanser
Esse Make-up Remover

Koop je Esse producten hier